Snubler du ofte?

Opdager man, at ens gang er usikker med tendens til at snuble og at det er svært at gå op ad trapper, er der grund til at få benene nærmere undersøgt ør man snubler, falder og slår sig alvorligt.

Prøv at lægge dig på ryggen og forsøg at løfte benet mens det er strakt. Hvis det er meget svært, eller ikke kan lade sig gøre tyder det på at der er nedsat styrke i forhold til det andet ben.

Den muskel der er ansvarlig for at løfte benet kommer fra forsiden af lændehvirvelsøjlen og fæster sig på indersiden af lårbensknoglen. I slagtersprog hedder den mørbradden.

Mørbraden får sin nerve fra de øverste hvirvler i lænderygsøjlen. Nerven løber herfra ned langs mørbraden og dukker op i lysken. Herfra går den videre langs indersiden af låret til knæet, hvor den breder sig ud omkring knæskallen. I sit videre forløb når den helt ned til storetåen.

Hvis nerven kommer i klemme, enten i lænden eller imellem lårmusklerne kan benets muskler ikke reagere hurtigt nok, og man kan få smerter i knæet eller gå og snuble.

Den kraniosakrale teknik kan frigøre nerven hvis den sidder fastklemt, og man kan selv lave et par nemme fysiske øvelser der forhindrer tilstanden i at komme igen.
Stacks Image 114